Vad är processen för en magnetventil? och magnetventilens funktioner

 


En elektriskt styrd ventil är en magnetventil. Genom spolen skapar en elektrisk ström ett magnetfält. Öppningen öppnas när kolven drivs högre upp av magnetfältet. Detta är det grundläggande koncept som ligger till grund för öppning och stängning av magnetventiler.

 

En magnetventil och en ventilkropp är de två huvuddelarna i en magnetventil (G). visar elementen. En järnkärna som kallas kolven omges av en elektromagnetisk induktiv spole (A) i mitten av en magnetventil (E). Den kan vara normalt öppen (NO) eller normalt stängd i vila (NC). En normalt stängd ventil är stängd och en normalt öppen ventil är öppen i avspänning. Solenoidens spole är strömförande och producerar ett magnetfält när strömmen går genom den. Detta flyttar kolven och förskjuter fjäderkraften (D) genom att skapa en magnetisk attraktion mellan dem.

 

- När kolven lyfts upp öppnas tätningen (F), som normalt stänger öppningen och förhindrar flödet av media, om ventilen är normalt stängd. Om ventilen är normalt öppen sänks kolven, vilket gör att tätningen (F) täpper till öppningen och stoppar flödet av media genom ventilen. Skyddsringen (C) hindrar växelspolarna från att vibrera och surra.

 

- Med höga eller låga tryck och små eller stora flöden används magnetventiler i en mängd olika tillämpningar. Dessa magnetventiler fungerar enligt olika principer, beroende på vad som är bäst för ändamålet. I den här artikeln förklaras de tre viktigaste - direktverkande, indirektverkande och halvdirektverkande drift -.

 

- När en vanligtvis stängd magnetventil blir strömlös stängs den och hindrar media från att passera. Det elektromagnetiska fältet som produceras när spolen förses med ström gör att kolven drivs högre upp mot fjäderns dragkraft. På så sätt bryts tätningen och öppningen öppnas, vilket gör att mediet kan passera genom ventilen. hur en vanligtvis stängd magnetventil fungerar i både aktiverat och avaktiverat läge.

Comments

Popular posts from this blog

Kylkompressor för alla Märken av Kylskåp till Konkurrenskraftiga Priser

Vad Är En Startkondensator

Hur ett kylsystem fungerar